Kwakoe Festival in 2013 naar IJburg

Nadat deze week het Kwakoe fesitval in Amsterdam Zuid Oost ontplofte door financieel wanbestuur heeft stadsdeel Oost haar slag geslagen. In 2013 komt het Kwakoe festival naar IJburg op het Joris Ivensplein. Stadsdeel Oost verwacht wel de financiele armslag en competenties in huis te hebben om dit festival in Oost een succes te laten worden.

Aangezien het Kwakoe festival een groot evenement is welke professioneel moet worden opgezet, is er vanuit Stadsdeel Oost een taskforce Kwakoe opgezet om het proces te begeleiden. Volgens Hoofd vergunningen van Stadsdeel Oost (aka Dr. No) en taskforce lid scheelt het enorm dat er op IJburg op initiatief van D66 en de VVD een regel-vrijzone is ingesteld. Bezwaar maken heeft dan ook geen enkele zin zowel voor bewoners, winkeliers als alle andere belanghebbenden. De belangen voor organisatoren, dienstverlenende bedrijven op het festival en partijen die het evenement gebruiken voor de eigen marketing zijn fors en die moeten beschermd worden aldus Dr. No.

Zowel de winkeliers vereniging van het winkelcentrum IJburg als de standhouders van de nog niet actieve zaterdagmarkt op het Joris Ivens Plein hebben aangekondigd om te komen tot  de gebruikelijke IJburgse Not In My Backyard (NIMBY) actie. Of ze in dit geval gezamenlijk gaan optrekken is nog onbekend. De stichting Masterboys heeft zich intussen gemeld als potentiele mede organisator van Kwakoe IJburg 2013. Wij weten waar het huis woont van alle Nimbies en gaan over tot gepaste actie om de buurt te informeren en onze belangen te beschermen aldus haar woordvoerder.

UPDATE:  De Surinaamse president Desi Bouterse steunt het Kwakoefestival met 50.000 euro. Dat melden bronnen dichtbij de politicus. Het Kwakoefestival zelf heeft de gift nog niet bevestigd. Stadsdeel Oost verwacht dat Desi Bouterse ook in 2013 minimaal 50.000 Euro gaat overschrijven op de rekening van Kwakoe.

 

About these ads

6 reacties op “Kwakoe Festival in 2013 naar IJburg

 1. ijburg???,…volgens mij begrijpen jullie ook helemaaaall nix vh Kwakoe festival.

  Stop der maar mee hoor,…moet wel een leuk festival zijn , en niet alleen een ding met alleen maar domme kraampjes op een plein.

  Jammerrr hoorrr Blijburg!

  • In Amsterdam oost heeft het stadsdeel in ieder geval een positieve financiele balans en de suri gemeenschap ziet het wel zitten begrepen wij toen we een nasi rames scoorden gisteravond in de toko.

 2. Pingback: Kwakoe festival IJburg 2013 « Bijtend

 3. Pingback: John Leeerdam potentieel voorzitter Kwakoe 2013 Amsterdam IJburg « Bijtend

 4. Pingback: John Leerdam potentieel voorzitter Kwakoe 2013 Amsterdam IJburg « Bijtend

 5. De Nederlanders zijn weer een keertje jaloers op de Surinaamse gemeentschap om de Kwakoe te organiseren.Wat kwakoe inhoud zullen ze nooit en te nimmer begrijpen,daarvoor moet je een afkomeling zijn van de voormalige slaven.
  Hun zijn de meesters die nooit die drive kunnen begrijpen die wij bezitten.Ik roep iedereen op van de vrije Afrikaanse gemeenschap om Kwakoe te boycotten.Het is een kwestie van respect om hun hun eigen muziek te spelen en daarop te dansen..Nimmer die van ons.Laat ieder mens in zijn eigen waarde,Pak mensen niet iets af,waarmee jij niets kan.Organiseren van een Event als Kwakoe zijn vele jaren van onderdrukking vooraf gegaan.De mensen zonder geld die wisten kwakoe te waarderen nu denken ze dat we naar hun pijpen gaan dansen en met geld en invloed de afstammelingen van de voormalige slaven op hun feestje uit te nodigen.Neen, als een van de oprichters zeg ik . Ga niet naar Kwakoe het is niet meer van ons,laten ze hun eigen feestje maar organiseren.Het heeft ons jaren van ervaring gevergd om Kwakoe te maken tot wat het was! Een feest voor de minder bedeelde mens in de Maatschappij ,Nu moet je voor de diensten betalen het is niet meer van ons.Wij maakten ons eigen plek met de middelen die een deel uitmaakte van de natuur in de Bijlmer,de Elementen van de natiuur die God ons geschonken heeft! Kan niemand van ons afpakken.Ik roep een ieder op om kwakoe in deze troep te boycotten.Ga niet dansen voor de mensen die van onze voorvaders slaven maakte en die ons nooit als mensen zullen behandelen en zien.Vrede en liefde gaan van ons uit nooit en te nimmer van hun .Ze zijn jaloers en de duivel geeft ze dat gevoel.Libby deng no moksi!
  Mi na wan foe deng baka boesie nengre die no e buigy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s